E-mail adresiniz:
 Şifreniz: Beni Hatırla
erdenender erdenender
Erden Ender GÜNER
Üye / üye
Profil anasayfa Kimdir? Şiirleri Sesli şiirleri Yazıları Ne dediler? Blogları Fotoğrafları Edebiyatdefteri.com anasayfa »
 
 
 
Şiirlere yaptığı yorumlar

erdenender şairinin şiirlere yaptığı düşünceleri


Şiir adı ve yorumu
SEKERAT-I AHLAK
Günün şiirinden dolayı kutlarım üstadım. Bazı şeyler söylemek isterim kabul ederseniz. Şekil olarak kusursuz diyebilirim. Her mısra ve her kelimesiyle anlam dolu ve verilmek istenen mesaja odaklanmış bir şiir. Ancak bu şekli yakalamak için şiirden bazı fedakarlıklar yapılmış. Not kısmında yazdığınız
30 A Ğ U S T O S
"Fikrin şekilden evvel hazırlandığı hissini veren eserlerde şiir mucizesinin oluşmasına imkan yoktur. Bir şiir yazılmak için bir fikir düşünülüp mantıki bir kanaat ifade edilirse, bu yazı bir şiir olmaz."... Ahmet Haşim erdenender tarafından 8/31/2018 10:31:39 PM zamanında düzenlenmiştir.
ŞİİR
Şiirin ne olduğunu anlamak için önce şiir yazmak gerekir. Selamlar.
Eskittim onca yılı
Günün şiiri olmasından dolayı kutlarım, ancak yorum yapmak isterim. 1. "Dünya denen hanımın çökünce direkleri" burada ne anlatılmak istendi, anlamadım. Dünya hanıma benzetilmiş. Dünya hanıma nasıl benzeyebilir, ne yönden benzeyebilir? Benzetmedeki o beliren ışık yok. Ha diyelim illa dünyayı hanıma
YİNE HAZAN MEVSİMİ GELDİ!
Tebrik ederim, güzel şiir. 7+7 duraklı yazmışsınız. Ancak ritmi sekteye uğratan tek bir mısra var. "Düşen yapraklarla hep beraber uçuyorum". Müsaadenizle, bu mısranın değiştirilmesi gerektiği kanaatimi belirtmek isterim. Örneğin " ruhum kuru bir yaprak, çaresiz uçuyorum" olabilir. Hürmetler ederim.
VATANIM!
Vatan’da mareşal lığı’na erdin, bu mısra olmamış, Şiirde ritim yok, nesir olmuş. Sadece kafiyeler şiir için yeterli değildir. "Kafiyesiz vezinsiz şiir olur, ama ritimsiz şiir olmaz." Selamlar
SOYTARI!!!
Hece ölçüsüyle yazsaydınız daha güzel olurdu kanaatimce.
KAN KIRMIZI SÜT BEYAZ
Oldukça emek verilmiş olduğu belli. Günün şiiri olup olmaması konusunu da eleştirmeyeceğim. Yalnız şiir olmadığını söylemek isterim. Neden? Çünkü ritim yok. Yahya Kemal'in deyimiyle "deruni ahenk" yok. İnsanı alıp götüren, allak bullak eden şey yok. Manzume kategorisinde görüyorum kafiye, redif vs.
GELDE BANA SOR
Günahlardan arınmış teni yıkamak Yeni sayfalarda sevdalara akmak Odun yığınlarına bir çakmak çakmak Ne denli zor canımın içi sen bana sor. Dünyayı yaksan bir mehmet eder mi Kimse sevdalı bir şairdir ona der mi Belki mutlaka bir gün rüzgar eser mi Yaşadığım talihsizliği sen bana sor. Aşık
Yakınış
Güzel şiiriniz için tebrik ederim. Selamlar.
Bayram Eylemek
Tebrik ederim, oldukça akıcı bir şiir. İyi bayramlar.
Hırsız
Boğaların renk körü olduğunu ve kırmızıdan dolayı değil, yapılan hareketlerden ve atmosferden dolayı matadorlara saldırdıklarını sanıyordum. İyi bayramlar.
Geliyor..
Tebrikler, yüreğinize sağlık. Akıcı, tatlı ve billur. Bir içim su gibi. Selamlar.
SEVMEYE KORKAR OLDUK...
Ritmik olmayan ses, şekil, renk ve hareket bedii hazzı temin edecek etkiye ulaşamaz. Şiir, insanın bedii haz temini için yazılır. Yani ben bunun için yazıyorum. Şiirinizde ritmi eksik gördüğümü müsaadenizle belirtmek isterim. İyi günler dilerim.
Seni Gözüm Görmesin
Merhabalar. "duymayan la" ifadesinin yazımının "duymayanla" şeklinde olması gerekiyor. "seninki si" ifadesinin ise "seninkisi" de bitişik yazılır. Çünkü "si" diye bir bağlaç yoktur. Argo kelimelerin şiirlerimizi kirlettiğini düşünüyorum. Selamlar.
ÇOBAN
Tebrikler güzel şiir. "İnice" n harfi unutulmuş galiba üstadım. Ritmi yakalamışsınız. Selam ederim.
SEN DE BEN
Tebrik ederim şiirleriniz genel olarak güzel. Ancak "de" ve "ki" bağlaçlarının kullanımı konusunda bazı yanlışlıklar gördüm. Bir önceki şiirinizde de vardı. Sadece dostça uyarmak istedim. Selamlar.
30 AĞUSTOSTA BAYRAM SABAHI
"Hazırlıklar gizlilik içerisinde yapıldı." mısrasına kadar ritim iyiydi, ama bu mısra şiirin ritmini kesti. Düz yazı oldu burda. Selamlar.
OTUZ AĞUSTOS...
Tebrik ederim, çok beğendim, kaleminize sağlık. hürmetler.
KADINIM
Resimli veya müzikli şiirle ilgili görüşümü de sizin şiiriniz vesilesiyle belirtmiş olayım. İkisine de karşıyım. Çünkü şiir her ikisini de kendi içinde barındırır. Eğer barındırmıyorsa şiir değildir. Şiirimiz okurken/okunurken bizi alıp kendi alemine çekemiyorsa ya da ritmiyle bizi saramıyorsa şair
 « Önceki sayfa   1   2   Sonraki sayfa » 
 
Bu sayfada erdenender  Erden Ender GÜNER şairi hakkında, erdenender  Erden Ender GÜNER kimdir, erdenender  Erden Ender GÜNER şiirleri,erdenender  Erden Ender GÜNER hakkında bilgi ve erdenender  Erden Ender GÜNER isimli üyeye ait tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.